Het domein
Roberto Cipresso heeft zich over de jaren heen ontpopt als één der belangrijkste figuren van de nieuwe generatie wijnmakers van Italië. De sympathieke Cipresso consulteert zo’n 25 domeinen in Italië (en een aantal in Zuid-Amerika) en hij doet dit met zo’n passie en kunde dat vele andere in de rij staan om van zijn diensten te mogen gebruik maken.
Roberto’s ware ziel ligt in Montalcino: hier startte zijn carrière als jonge oenoloog, hier vestigde hij zich met zijn familie, hier bezit hij zijn eigen wijngaarden. La Fiorita is dus de persoonlijke wijn van een befaamde oenoloog en het meest verbazende is dat de wijnen van La Fiorita niets met high tech/moderniteit/trends te maken hebben. Roberto laat het terroir en de druif voor zich spreken.
De wijn
Dit is de tweede wijn van La Fiorita en kan gerust als het kleine broertje van de Brunello di Montalcino door het leven gaan. In de neus zoete kersen, een toets van kruiden, hout en een vleugje bittere chocolade, sensaties die zich ook in de mond laten proeven. Rond van smaak met zachte, soepele tannines.